Tillbehöret
Ett vin bör serveras med rätt temperatur. Hur många gånger har jag inte fått in ett alldeles för kallt vitt vin ute på restaurang. Eller för att inte nämna alla de gånger jag fått in ett på tok för varmt rött vin. Då flaskan stått framme i lokalen. Sällan är det kallt i restaurangmiljöer heller. Har faktiskt börjat sluta beställa rött vin ute om det inte verkar vara ett ställe med lite koll. Man betalar tillräckligt överpris som det är ute för att betala för ett för varmt vin.
Just därför kan jag varmt (varning ordvits!) rekommendera en vintermometer. Själv fick jag min i present företag gäng år sedan. Använde den en hel del tidigare tills jag blev med en vinkyl. Den har gjort att jag vet vilken temperatur jag får på mina viner. Som bilden visar. Perfekta 16 grader för en jäkligt god nya zeeländsk pinot noir.
Vintermometern jag har är som synes digital. Man fäster den runt flaskan och får relativt direkt resultat.
Om man är vinintresserad och inte har en vintermometer och någon hundralapp över. Eller söker en present till någon vinintresserad. Köp då en vintermometer.